From: ZUPANJA MESTA LJUBLJANE volitve 2014 [mailto:martina@zml.si]
Sent: Monday, September 22, 2014 10:26 AM
To: 'desk@sta.si'
Subject: VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO dne 25. 9. 2014 ob 11 uri


PREDČASNO GLASOVANJE - GLASUJTE ZAME IN ZMAGAJTE !   

NAJBOLJ SPORNA TISKOVNA KONFERENCA, TAKO IN DRUGAČE - V ZGODOVINI SLOVENIJE:

RETORIČNO IN KRVOLOČNO PA SO NAS VSE POKRADLI "ŠOLANI IN VELECENJENI UMI" - povsem brez idej !

Martina Valenčič, Bratov Babnik 14, 1000 Ljubljana
Kandidatka za županjo MESTA LJUBLJANA na lokalnih volitvah 2014


KANDIDATNA LISTA Martine Valenčič št. 8 za županjo in svetnike

TRR NLB: SI56 – 0201 0026 1017 751 – volilni račun za županjo MOL

T2 telefon: 0590 40 327 gsm: 064 160 670

Email: martina@zml.si - www.zml.si  - www.predsednica.si  - www.freetime.si 


VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO dne 25. 9. 2014 ob 11 uri

Ljubljančani se morajo seznaniti s celotnim mojim programov, s katerim bi prišlo v Ljubljani do bistveno naprednejše situacije od današnje.

Moj projekt sem poimenovala: LJUBLJANSKI STRATEŠKI PROJEKT SLOVENIJE

V četrtek 25. 9. 2014 pripravljam tiskovno konferenco v gostišču PORTAL na Fužinah v Ljubljani ob 11 uri, tam bom poizkusila čim bolj približati svoj program Ljubljančanom.

Ljubljana bi pridobila precej višji standard, kot pa je sedaj v veljavi ta aktualna revščina, v kateri imajo pravico do zaslužka pretežno le delavci v javni upravi. Srednji sloj izginja, podjetja propadajo itd..

Najprej bi poskrbela za oživitev turizma in njegovo čim širšo in raznoliko ponudbo, toda ne samo v centru Ljubljane, kjer je zaznati predvsem turiste s fotoaparati.

Ljubljano bi bistveno bolj povezala najprej z mesti iz sosednjih držav, prav tako gospodarstvo. Vrsto let se ukvarjam s turizmom in imam tudi precej izkušenj s tega področja, prav tako veliko kontaktov z različnimi podjetniki iz cele Slovenije, s katerimi sodelujem.

Zavzeti se je potrebno, da bi se ponovno oživel srednji sloj, edino na ta način bi se tudi brezposelnost znatno znižala.

Ljubljani je potrebno omogočiti čim večjo možnost potrošnje, trgovino in odprto delovanje vsega gospodarstva, onemogočiti monopolne gospodarske, politične in korupcijske skupine ter jim preprečiti medijsko blokado. Dejansko približati in povezati Ljubljano z drugimi evropskimi in svetovnimi investitorji, jim omogočiti korektno poslovanje, ukiniti administrativne in vse druge ovire.

Ustanoviti je potrebno razvojno banko mesta Ljubljane.

Glede na to, da so povsod po Sloveniji prepričani, da je Ljubljana glavni krivec za vse težave, bi ustanovila mestno policijo, da bo pričela raziskovati ves kriminal, tudi kriminal javnih uslužbencev, politikov, sodišč in redne policije. Na vsa kriminalna dejanja katera se dogajajo v mestu Ljubljana, je potrebno najti ustrezne odgovore.

Ljubljana se mora spraviti s celotno Slovenijo.

Ljubljana bi na ta način pridobila tudi na precej večji varnosti in postala bi zgled celotni Sloveniji.

Ljubljano bi razglasila za demilitarizirano mesto, kjer bi bili prepovedani tudi vojaški transporti preko Ljubljane po cesti in železnici. Vse vojaške kasarne, ministrstvo za obrambo in predsedstvo Slovenije, kot njihov glavni poveljnik bi se morali preseliti izven Ljubljane. Mednarodna situacija se zaostruje in tudi po Sloveniji se prevaža vojaška oprema proti Ukrajini in Rusiji. Slovenski politiki to le nemo spremljajo in lahko se zgodi, da bomo tudi mi vpleteni v širši evropski vojaški konflikt.

Največja slabost Ljubljane je predvsem delovanje še stare komunistične garniture z njihovo „uspešno“ nadgradnjo in nadaljevanje takšnega okostenelega sistema z mladimi.

Seveda kot njihovi partnerji in ne kakšna konkurenca, so se formirali le navidezni demokrati in Janševa garnitura, tako ne eni in drugi ne sledijo napredku in ga tudi ne ustvarjajo. Zaradi tega je nujno potrebna svežina, brez obremenitev s starimi političnimi povsem zavoženimi sistemi in brez nadvlade Amerike in Evrope nad ustvarjalci, najprej v Ljubljani, prav tako v vsej Sloveniji.

Problemov je v Ljubljani precejšnje število, vse po vrsti jih je potrebno reševati in ne le opazovati kako vse propada. V kolikor bi se tešili v Ljubljani le z lepimi fasadami v centru mesta, je to mnogo premalo.

Sodelavce za mestni svet sem si tako poiskala pretežno med mladimi v želji, da mi bodo ustvarjalno pomagali, kot tudi različni strokovnjaki na vseh področjih.

Odličnih idej v mojem volilnem štabu resnično ne primanjkuje.

Martina Valenčič, kandidatka za županjo mesta Ljubljane, volitve 2014