Martina Valenčič, Bratov Babnik 14, 1000 Ljubljana Kandidatka za županjo
MESTA LJUBLJANA na lokalnih volitvah 2014

TRR NLB: SI56 - 0201 0026 1017 751 - volilni račun za županjo MOL

T2 telefon: 0590 40 327 - gsm: 064 160 670    VIDEO PREDSTAVITEV

Email: martina@zml.si - www.zml.si  - www.predsednica.si  - www.freetime.si

PREDČASNO GLASOVANJE - GLASUJTE ZAME IN ZMAGAJTE !    ANKETA RADIO KAOS


From:
ZUPANJA MESTA LJUBLJANE volitve 2014 [mailto:martina@zml.si]
Sent: Sunday, September 28, 2014 12:48 PM
To: 'Gregor.Cerar@rtvslo.si'
Subject: VPRASANJA IN ODGOVORI - MARTINA VALENCIC - kandidatka za zupanjo mesta Ljubljane

 
Za Gregorja Cerarja MMC RTV Slovenija

Spoštovani, v uredništvu MMC RTV SLO želimo pred lokalnimi volitvami objaviti odgovore vseh 12 kandidatov za ljubljanskega župana na sledeča vprašanja:

- Katerih je prvih pet projektov, ki bi se jih lotili, če boste izvoljeni za župana oz. županjo prestolnice?

1. Takojšnja gospodarska oživitev v Ljubljani na področju turizma in zasebnega gospodarstva. Potrebna je razširitev in popestritev turistične ponudbe v Ljubljani.

Kot županja se bom najprej sestala s predstavniki sosednjih držav in regij, da bi v Ljubljano privabili več turistov, kot jih zdaj. Ne zadoščajo le gostje s fotoaparati, ki se v mestu zadržijo le dan ali dva. Da bi to dosegla, bom najprej povečala turistično ponudbo in center mesta se mora znova odpreti. Slovensko cesto bom odprla za ves promet, ob Zveza parku bom uredila plačljivo parkirišče za avtodome in izletniške avtobuse, zunaj ožjega središča bi lahko z avtodomi parkirali tudi brezplačno. S tem bi privabila bogate poslovneže, ki jim ustreza tak način turizma in sklepanja poslov. Marsikdo bi tako v mestu ostal dlje.

Nabrežja Ljubljanice, Gruberjevega prekopa in Save so območja, kjer se Ljubljani odpirajo neslutene možnosti za razvoj turizma in s tem povezanih delovnih mest za podjetnike in mlade. Tam bi lahko uredili plaže, kopališča, prostore za kampiranje in rekreacijo ter postavili stojnice in druge gostinske objekte ter parkirišča.

Sedaj sem direktorica podjetja Adriagraf, že deset let pa promoviram in tržim vse oblike turizma, prepričana sem, da lahko Ljubljana v prihodnje dovolj zasluži s turizmom in da njeni prihodki ne morejo sloneti na previsokih parkirninah in taksah za postavljanje gostinskih vrtov ter pobiranju glob zaradi nepravilnega parkiranja.

Domače in tuje turiste bi privabila še z odstranitvijo vseh ovir, ki jih zdaj odbijajo. Uro parkiranja pa povsod poenotila na 40 do 50 centov. Na obrežjih Ljubljanice in Gruberjevega prekopa bi zaradi zanemarjenosti najprej izvedla čistilno akcijo in nato pred ureditvijo kopališča poskrbela še za čisto Ljubljanico.

Gostincem bi omogočila razviti pestrejšo in raznoliko ponudbo za domače in tuje goste. Poceniti je potrebno vse predrage storitve in si tudi privoščiti glasbo v živo. Turiste in Ljubljančane bi privabila še z bogatejšo ponudbo nočnega življenja – bari, restavracije in trgovine bi delovali tudi po 22. uri. Če bi vso noč, pa bi se odprla tudi nova delovna mesta. Mladi bi tako v lokalih delali, namesto da bi le popivali. Seveda bi zahtevala red brez nepotrebnega hrupa in izgredov.

Še posebej bi obogatila turistično ponudbo ob Savi, katera sploh ni nikoli bila razvita. Zgledovala bi se po Italiji in Avstriji, kjer imajo ob jezerih in rekah urejena kopališča z brezplačnimi parkirišči, tuši in stranišči, gostinskimi lokali ali celo prostori za kampiranje. Pri tem ne bi vlagala le mestnega denarja, temveč tudi denar EU in zainteresiranih domačih in tujih podjetnikov. S takimi projekti bom zagotovila kakovostna nova delovna mesta, zlasti za mlade. Moj moto je zeleni turizem, kar pomeni, da bi morali spodbujati tudi kmetijstvo, vrtičkarstvo in samooskrbo.

Nujnost je preureditev potniškega prevoza in celovita ureditev avtomobilskega prometa. Za to področje imam učinkovite in najboljše rešitve kar jih je bilo do sedaj kdaj koli predstavljenih. Naj bo to za enkrat veliko presenečenje vsem ! Kmalu vam tudi to v celoti predstavim ter zagotavljam veliko navdušenje tudi nad tem mojim projektom.

2. Ustanovila bom mestno investicijsko banko, z njo razvijala predvsem manjša in srednja podjetja, kajti le ta lahko doprinesejo tudi novim zaposlitvam. Veliki sistemi se racionalizirajo in posodabljajo, zato delavce tudi odpuščajo. Javna uprava se financira le še s krediti iz tujine, od pobiranja davkov propadajočega gospodarstva pa ne bo mogoče veliko iztržiti.

3. Uvedla bom mestno policijo Ljubljane. Ljudje iz vse Slovenije so prepričani, da je Ljubljana leglo zla, kar negativno vpliva na vse. To pomeni, da se mora predvsem Ljubljana spraviti z vso Slovenijo.

Mestna policija bo pričela raziskovati ves kriminal, tudi kriminal javnih uslužbencev, politikov, sodišč ter redne policije. Na vsa kriminalna dejanja katera se dogajajo v mestu Ljubljana, je potrebno najti ustrezne odgovore. Kazenske ovadbe bodo padale na ljubljanska sodišča kot najhujša toča in le tako se bo ta problematika uredila in normalizirala.

4. Ljubljano bom razglasila za DEMILITARIZIRANO območje, tako bo zaustavljen in prepovedan ves transport orožja preko Ljubljane po železnici in vseh cestah. Vse kasarne, ministrstvo za obrambo, general štab in predsedstvo Slovenije kot njihov glavni poveljnik bodo svoje urade preselili izven Ljubljane. Če se bodo temu upirali bomo naredili referendum za to vprašanje na nivoju Ljubljane, zatem pa še referendum za izpis Slovenije iz NATO zveze.

5. Vse preveč je puhlih besed s strani politike o samostojnosti in le navidezne suverenosti Slovenije. Zaradi tega bom zahtevala od vsake cerkve ali religije, verskih ustanov, da mi podajo pisno izjavo in zagotovilo, da njihove vodje niso dirigirani in postavljeni iz tujine, da so le demokratičen izbor njihovih vernikov v Sloveniji. Prav tako bom zahtevala izjavo, da so ženske enakopravne z moškimi, kar pomeni tudi to, da lahko tudi one vodijo maše in zasedajo pomembne funkcije v vsaki od posameznih religij. Živimo v današnjem času, kjer naj bi bile človekove pravice vsem zagotovljene in ne v srednjem veku. Slovenija je podpisala tudi evropsko konvencijo o spoštovanju človekovih pravic, torej uredimo tudi to področje. OZN, organizacija združenih narodov je pred kratim sprejela tudi deklaracijo o prepovedi financiranja terorističnih organizacij. Po mojem mnenju bodo morali prenehati delovati v Ljubljani tudi nekateri mediji, kateri zatirajo in terorizirajo drugače misleče, npr. POP TV.

- Ljubljana je bila razglašena za evropsko Zeleno prestolnico 2016. Ali se vam zdi to upravičeno ? (Prosil bi za kratek komentar zakaj da oz. zakaj ne)

Na to vprašanje vam odgovorim leta 2016.

- Kakšen odnos ima po vašem mnenju država do Ljubljane kot slovenske prestolnice?

Z mojo izvolitvijo bo to vprašanje urejeno v celoti tako, da bo država morala spoštovati in imeti pozitiven odnos do Ljubljane na vseh področjih. Ljubljana se bo zavzela tudi za spremembo celotne preureditve Slovenije v odgovornejšo družbo in ustanovitev slovenske monarhije.

Za odgovore, potreboval bi jih najkasneje do ponedeljka, se vam najlepše zahvaljujem

Lp Gregor Cerar, MMC RTV SLO

Odgovore poslala in avtorizirala za objavo: Martina Valenčič