From: ZUPANJA MESTA LJUBLJANE volitve 2014 [mailto:martina@zml.si]
Sent: Tuesday, September 30, 2014 11:10 AM
To: 'daniel.sheppard1@gmail.com'
Subject: Martina Valenčič - vprašanja za kandidatko - volitve 2014 za Županjo Ljubljane

 

PREDČASNO GLASOVANJE - GLASUJTE ZAME IN ZMAGAJTE !    ANKETA RADIO KAOS
 

Martina Valenčič, Bratov Babnik 14, 1000 Ljubljana Kandidatka za županjo
MESTA LJUBLJANA na lokalnih volitvah 2014

TRR NLB: SI56 - 0201 0026 1017 751 - volilni račun za županjo MOL

T2 telefon: 0590 40 327 - gsm: 064 160 670   

Email: martina@zml.si - www.zml.si  - www.predsednica.si  - www.freetime.si


Kakšno je po vašem mnenju stanje kulture v Ljubljani danes, kaj so najbolj pereči problemi, s katerimi se sooča, ter kako bi v svojem mandatu skrbeli za nadaljnji razvoj kulture v Ljubljani?

Kot vse ostalo je tudi kultura politični problem povezano s pripadnostjo in korupcijo. Lahko je tudi res, da kvaliteta najde svojo pot k uspehu, vendar je slovenski trg premajhen, glavna ovira pa je politika. Iz lastnih izkušenj in spoznaj vem, da je v Sloveniji nemogoče uspeti kar tako na normalen način. Problem je ta, da ni več srednjega sloja, da gredo vse finance le čez velike sisteme iz katerih se neupravičeno napajajo predvsem kriminalci in zaničevalci ljudstva. Kar se da v najkrajšem času je potrebno podpreti zasebno gospodarstvo, ga razvijati in spodbujati, da bi tako nastali tudi pogoji za demokratičnost. Podjetniki delujejo kot bi bili le režimski uslužbenci, vsega se bojijo, da bodo ostali še brez zadnje skorjice kruhka. Tudi jaz rišem in prav tako ne bo od mene kupil nihče nič, če se ne bo vmes kaj zgodilo – le kaj to?!

www.freetime.si/lepotice2012/lepotice2012/index.html   -   www.adriagraf.eu/slikarstvo.htm

Povsem iz političnih razlogov dobivajo nekateri velikanska sredstva za „butaste“ projekte, npr. Damjan Kozole in njegov PORNO FILM. Takrat ko je nekoga potrebno zatreti se vedno in takoj najdejo ogromna sredstva, npr. proti Borisu Valenčiču, film Billy Cigara.

Naredili smo tudi prvi politični koledar v svetu in je zgodba popolnoma enaka – ZATIRALSKA!

www.freetime.si/karikature/index.html  -  www.freetime.si

Naredili smo tudi slovenski koledar na temo tekmovanj za MISS, kot parodijo, prav tako so nas novinarji ZATIRALI in niso hoteli nič pisati o tej zadevi. Kasneje, ko pa sem se udeležila predsedniških volitev 2012, pa so se prav isti novinarji na veliko razpisovali, da sem koledar naredila z namenom promocije v tej predsedniški kampaniji 2012, kar sploh ni bilo nič resnice.

Torej če zaključim, kulturno področje je skrbno varovano območje slovenskega aktualnega zločina, povezanega z vsemi ostalimi zločini.

Za slovensko kulturo je nujnost depolitizacija in sodelovanje s svetom.

Ko prevzamem izvršilno funkcijo županje mesta Ljubljane, se ponovno lahko oglasite pri meni in lahko naredimo koristno strategijo in bistven napredek.

Ali oz. kako nameravate v svojem mandatu zagotoviti razvoj novih kulturnih središč in podporne infrastrukture (vadbeni prostori, ateljeji … ) v Ljubljani?

Ko prevzamem izvršilno funkcijo županje mesta Ljubljane, se ponovno lahko oglasite pri meni in lahko naredimo koristno strategijo in bistven napredek.

Kako ocenjujete doprinos CUK Kino Šiška k razvoju kulture v Ljubljani v preteklih 5 letih in kje vidite njegovo mesto v prihodnjih letih?

V kolikor ne bi bilo političnega ozadje tudi to nebi funkcioniralo.

Kakšen je vaš odnos do AKC Metelkova mesto in Tovarne Rog? Ali menite, da tovrstna kulturna središča spadajo h kulturni ponudbi, ki naj bi jo MOL podpirala?

Le pesek v oči in operi si roke !

 

Odgovori: Martina Valenčič

 

From: daniel.sheppard1@gmail.com [mailto:daniel.sheppard1@gmail.com] On Behalf Of Daniel Sheppard
Sent: Friday, September 26, 2014 6:56 PM
To: martina@zml.si
Subject: vprašanja za kandidatko

 

Spoštovani,

 

Na vodilnem slovenskem spletnem glasbenem mediju Hrupmag  pripravljamo kratek pregled kandidatov za župana MOL oz. njihovih stališč do kulture v prestolnici, zato vas vabimo, da nam posredujete odgovore na vprašanja v prilogi.

 

Najlepša hvala za vaš odziv.

 

Lep konec tedna želim.

 

Daniel Sheppard

-----